Barátok/Haverok

Tódi Meklód

Szereplők:

 • Tojás: lágy héjú tojásokkal szaporodik
 • Csirke: cipész
 • Cseh: Gerinces csiga
 • Csiga: —
 • Biopon: mosószeres doboz
 • Cigány György: muzsikus
 • Tódi Meklód: Kis Vili testőre
 • Kis Vili: Gőgös király
 • Szent Györgyi Albelrt: programozó

 

Tódi Meklód

Egyszer Kis Vili felhívja a cigányt a palotába. A cigány elkezdett muzsikálni, de csak egy számot ismert. Ezért egy éven át csak azt játszotta a királynak. Egyszer megelégelte ezt és szólt a testőrének, hogy küldje el. Tódi ki is kísérte, de a cigány nem akart elfele menni. Meklódott addig idegesítette, míg jól képen nem törölte. A cigány egyből bele is halt. A király megjutalmazta. Aztán Meklód ideges lett, mert a jutalom kevés volt, ezért fogta magát és képpen törölte Vilit. Vili erősebb volt, mint a cigány ezért nem halt meg. Megsimogatta Meklód nyakát a pengével telerakott vaskezével. Meklód feje lerepült. Nem kapcsolt ki. Tódi fejében volt a memóriája, így meghülyült, és aki az útjába került azt meggyilkolta beleértve a királyt is.

Egyszer elért Szent Györgyi Albert házához is. Albert kikapcsolta és készített neki egy új fejet és belerakott egy új memóriakártyát és újraprogramozta. Tódinak az újraprogramozás előtt 160 gigás winchestere, AMD processzora és Kanyon alaplapja volt, de mivel Albert felújította most már a Kanyon alaplapból a legjobb lett benne, AMD processzor, 180 gigás winchester, geforce 5200 3D videokártya lett benne.

Meklód elhatározta, hogy megküzd a Cseh vitézzel. A Csehnek 5 gigás winchestere, Intel Pentium minusz végtelen processzora volt ez nagyon kicsi teljesítmény Meklóddal szemben. A Cseh sajnos rövidzárlatot kapott a mérkőzés előtt. Ezalatt Ufó kifejlesztett egy új operációs rendszert a Windows XP-t. Meklódnak még a 98 volt. Ufó felajánlotta, hogy Tódi próbálja ki először és, ha sikeres, akkor megtarthatja.

Tojásra Meklód nagyon megharagudott és úgy megsimogatta, hogy egyből szétfolyt, vagyis meghalt. Ezután a megsemmisíteni való Biopon volt, aki már fejlettebb volt mint Meklód. Biopon harci-szekercével indult a csatába, Tódi viszont csak egy fogpiszkálóval. És mégis Meklód győzött az egyszál fogpiszkálóával. A doboznak volt egy gyenge pontja, ha kiszúruk, akkor kiömlik belölle a mosópor és elfogy az energiája. Csak annyi a baj, hogy a mosópor egy sav és Meklódra ráfolyt és ezért lemarta a félkezét. Visszament Alberthez.

Albert el is készítette az új kezét. Ez már egy több funkciós és erősebb kéz volt. Továbbá kicserélte a szemét is, az új szemével látott a sötétben, röntgen látása lett és képes lett zoomolni. Volt benne lézer is, de a kezében lévő sokkal erősebb volt.

Tódi cipőjének nagysága -52-es. Ilyen cipőt nem árulnak ezért elmentek egy híres cipészhez Csirkéhez, hogy készítsen nekik cipőt, de ő nem akarta megcsinálni. Meklód majdnem megkezelte. Végül megcsinálta. Meklódnak végül lett cipője. Az anyaga üveg és arany keveréke volt ami hamar összetört ezért csináltattak egy újat igazi bőrből. Ez már nem szakadt el olyan hamar. A talpa az orra és a sarka acélból volt. Akibe beleugrott az szörnyet halt.

A föld emberiségének 50%-át már le is gyilkolta. Mindenki rettegett, mikor az emberek közelében járt mindenki térden állva könyörgött, hogy ne ölje meg. Meklód egy évig nem ölt meg senkit. Egy év elteltével aztán újra elkezdett gyilkolászni. Egyszer majdnem megölte Albertet is, de szerencsére akkor merült az aksija. Így Albert megmenekült.

Már csak egy ember maradt talpon, a világon, Alberten kívül. A neve Anonymus vagyis ismeretlen. Már csak vele kellett megküzdenie. Nem volt könnyű megtalálni, mert ő nagyon jól eltudott bujdosni. Mind a ketten robotok voltak. Albert ember volt. 2222-ig kereste míg végül megtalálta. De nem volt üzemképes mivel lemerült az aksija. Tódi ezt nem használta ki mert ő azért egy kicsit jó szívű is volt. Feltöltötte az aksiját. Másnap el is kezdték a párbajt. Meklódnak nem volt nehéz legyőznie.

Ezután  Alberttel együtt Robotembereket kezdtek gyártani. És a robotemberek dolgoztak helyettük még a gyárban is amit Meklód készített. A gyár neve Erdét Rt. Ebben a gyárban fát dolgoztak fel. Szent Györgyi Albert volt a legjobb emberbarátja. Mivel Albert ember ezért egyszer ő is meghal. Ez be is következett. Meklód olyan szomorú lett, hogy majdnem beleugrott egy tóba, de akkor eszébe jutott valami. Az jutott eszébe, hogy újra éleszti legjobb barátját úgy hogy félig robot félig mebr. Albert minden tudását belerakta egy winchesterbe és a robotot Albert testébe építette bele. És így már mind a ketten nagyon örültek. Csináltak maguknak egy robot kutyát.

Meklód, hogy minden embert megölt a földön, most már csak robotok voltak. A föld így nagyon meglett terhelve ezért mindenkinek el kellett hagynia. Meklód, Albert és a kutya elkezdtek egy új bolygót készíteni. Egy év alatt kész is lett. Mindenki átment rá. Az új bolygó neve XC22. Az XC22 egy gépezet volt. Csak így lehet elkészíteni az új bolygót. A bolygó alakja olyan volt mint egy nagy halálfej. Ennek a bolygónak kilenc holdja volt. A Jupiter, a Plútó, a Csiga, a Mars, a Snikers, a Narancs, a Citrom, a Banán és az Alma volt a 9 hold neve. Ennek a bolygónak egy új naprendszerre volt szüksége, mert akkora volt.

Tódinak és Albertnek volt két lova. Albertnek a régi jó Riska lova volt, ami már robot, Tódinak is robot lova volt. A neve Tódi paraszt. A két ló akkusavat ivott és vezetéket evett. Az a jó, hogy a két lovat soha sem kell megpatkolni.

Tódi még írt egy kis szöveget Albertnek:

 Szereplők:

 • Toldi Miklós
 • Dul Emma
 • Kis Vili
 • Tojás
 • Ufó

Toldi Miklós szétveri Kis Vili fejét és Vili meghal. Dul Emma mérges lett, mert ő az anyja volt. Ufó Ukrajnából hordja a petárdákat. Tojás az autó tetején utazik.

 Mátéval való ökörködésünk egyik szüleménye.

Kézirat:

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Tódi Meklód

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.