Fokhagymás-rozmaringos sült nyúl recept– Rusztikus és ínycsiklandó étel

Fokhagymás-rozmaringos sült nyúl parázs burgonyával, bébirépával és kelbimbóval egy rusztikus fa asztalon, fűszernövényekkel és kenyérrel tálalva.

A fokhagymás-rozmaringos sült nyúl egyszerűen elkészíthető, mégis különleges étel, ami tökéletes választás lehet egy családi vacsorához vagy akár egy baráti összejövetelhez is. A pácolt nyúlhús és a sült zöldségek együttese harmonikus ízvilágot ad, amit a rozmaring és a fokhagyma még tovább gazdagít.

Fokhagymás-rozmaringos sült nyúl hozzávalói vágódeszkán: parázs burgonya, bébirépa, fokhagyma, citrom, rozmaring és vöröshagyma.

Hozzávalók:

  • 1 bontott nyúl (feldarabolva)
  • egy kisebb fej (8-10 gerezd) fokhagyma
  • 3-4 ág friss rozmaring (vagy 1-2 teáskanál szárított)
  • 1 citrom leve (kb. 30-40 ml)
  • 1 dl olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 dl fehérbor (elhagyható)
  • 10-12 darab parázs burgonya (vagy 3-4 nagyobb) (köretként)
  • 10-12 darab bébirépa (vagy 2-3 normál méretű) (köretként)
  • 10-12 darab kelbimbó (ízlés szerint, köretként)
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

  1. Pác elkészítése: Keverd össze az olívaolajat, citromlevet, apróra vágott fokhagymát és rozmaringot, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
  2. Pácolás: A nyúldarabokat alaposan dörzsöld be a páccal, majd hagyd a hűtőben legalább 2-3 órát, de az a legjobb, ha egy éjszakán át (én minimum 12 órát, de olykor 24-et is hagyom) hagyod pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
  3. Zöldségek előkészítése: A burgonyát és a sárgarépát pucold meg (ez elhagyható, parázs burgonya és bébirépa esetén, minden esetben elhagyom, egyéb esetben az adott zöldség külsejétől teszem függővé) és darabold fel nagyobb hasábokra (parázs burgonya esetén maximum félbe vágom, bébi répa esetén egyáltalán nem darabolok). A vöröshagymát szeleteld fel vastagabb karikákra.
  4. Sütés: Egy tepsit kenj ki egy kevés olívaolajjal, helyezd bele a pácolt nyúlhúst, és rendezd köré a burgonyát, sárgarépát, hagymát és kelbimbót. Locsold meg az egészet a maradék páccal és a fehérborral (ha használsz).
  5. Sütés ideje: Fedd le alufóliával (én öntött vas edényt használok, szintén öntött vas fedővel), és 180°C-ra előmelegített sütőben (hagyományos [7 fokozatú] sütő esetén 4-es fokozat) süsd kb. 90 percig. Ezután vedd le az alufóliát/fedőt, és további 20-30 percig süsd, amíg a hús aranybarna nem lesz, és a zöldségek megpuhulnak.
  6. Tálalás: Miután a nyúl és a zöldségek megsültek, tálald frissen, ropogós kenyérrel vagy salátával. A sült zöldségek, beleértve a kelbimbót is, kiváló köretet biztosítanak a hús mellé.
Rusztikus fa vágódeszkán tálalt fokhagymás-rozmaringos sült nyúl, sült parázs burgonya, bébirépa és kelbimbó.
Oszd meg a bejegyzést:

Hasonló Bejegyzések

A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezeket a cookie-k a webhelyünkön elhelyezett hirdetésekhez szükségesek.

A Facebook segítségével nyomon követjük a kapcsolatokat a közösségi médiával.
  • m_pixel_ratio
  • presence
  • sb
  • wd
  • xs
  • fr
  • tr
  • c_user
  • datr

Google Tag Manager segítségével nyomon követjük forgalmunkat, és segít nekünk az A/B új funkciók tesztelésében.

Összes tiltása
Összes engedélyezése